Gespecialiseerde vormen van acupunctuur

Prof. Han elektrostimulatie

Prof. Han elektrostimulatie wordt vaak ingezet bij specifieke pijnklachten, moeheid, hooikoorts, misselijkheid en bij verlammingen of andere zenuwaandoeningen. Volgens de methode van prof. J.S. Han - die gedurende 30 jaar uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar pijnbehandeling - worden aan de acupunctuurnaalden elektrische draadjes bevestigd die vervolgens tot net voelbare sterkte gestimuleerd worden.

Schedel-acupunctuur

Schedel-acupunctuur kan succesvol gebruikt worden bij verlamming en psychische klachten. Hierbij worden 12 tot 24 kleine naaldjes gebruikt op de schedelhuid, die vier uur achterelkaar blijven zitten.

Oor-acupunctuur

Oor-acupunctuur wordt toegepast door micronaaldjes in de huid van het oor te zetten die één week blijven zitten. Deze gespecialiseerde vorm van acupunctuur is heel geschikt voor uiteenlopende pijnklachten, maar ook voor psychische en emotionele problemen, en bij diverse vormen van verslaving.

Gunn-acupunctuur

Gunn-acupunctuur is een stimulatie met de naald in een verkrampte spier. Prof. Gunn noemt het IMS, intra-musculaire stimulatie. Deze techniek heeft ook zijn weg gevonden in de fysiotherapie en wordt daar “dry needling” genoemd. Het is een goed onderzochte, zeer werkzame techniek bij spanning of pijn in nek- en schouders, bijvoorbeeld na een whiplash.

naar Contact of terug naar Start >>