Acupunctuur

medische acupunctuur

Medische acupunctuur wil zeggen dat u behandeld wordt door een arts, namelijk Maarten C.Holsheimer. Dokter Holsheimer heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit in Amsterdam en is geregistreerd arts. Met de achtergrond in de westerse geneeskunde en de jarenlange ervaring in de acupunctuur wordt er een behandeling opgesteld die het beste van beide werelden omvat. Lees hier meer over Maarten C. Holsheimer

De medische acupunctuur-behandelingen (deels) door uw verzekering vergoed. Check hier voor vergoedingen.

Meer over acupunctuur

Gespecialiseerde vormen van acupunctuur uitgelegd

Neuro-acupunctuur

Deze vorm van acupunctuur gebruikt de medische kennis van de neurologie. Zowel de locale technieken om herstel van zenuwen te stimuleren als methodes om het hele zenuwstelsel te beïnvloeden worden hierbij gebruikt. 

Neuraaltherapie

Hierbij gebruiken hele dunne injectienaalden om inspuitingen te doen met een kort werkend anestheticum met het doel de vicieuze cirkel te doorbreken van: pijn- verkramping- slechtere doorbloeding- hogere spanning  en dat leidend tot meer pijn.

Acupunctuur Prof Han Electrostimulatie

Prof. Han elektrostimulatie

Prof. Han elektrostimulatie wordt vaak ingezet bij specifieke pijnklachten, moeheid, hooikoorts, misselijkheid en bij verlammingen of andere zenuwaandoeningen. 

Lees meer over deze toepassing van acupunctuur >>

acupunctuur arts schedel acupunctuur

Schedel-acupunctuur

Schedel-acupunctuur kan succesvol gebruikt worden bij verlamming en psychische klachten. Hierbij worden 12 tot 24 kleine naaldjes gebruikt op de schedelhuid, die vier uur achterelkaar blijven zitten.

Lees meer over deze toepassing van acupunctuur >>

acupunctuur oor-acupunctuur

Oor-acupunctuur

Oor-acupunctuur wordt toegepast door micro-naaldjes in de huid van het oor te zetten. Deze acupunctuur is geschikt voor uiteenlopende pijnklachten, maar ook voor psychische en emotionele problemen, en bij vormen van verslaving.

Lees meer over deze toepassing van acupunctuur >

Gunn-acupunctuur

Gunn-acupunctuur

Gunn-acupunctuur is een stimulatie met de naald in een verkrampte spier. In de fysiotherapie wordt “dry needling” genoemd. Het is een goed onderzochte, zeer werkzame techniek bij spanning of pijn in nek- en schouders, bijvoorbeeld na een whiplash.

Lees meer over deze toepassing van acupunctuur >>

Klachten waarvoor arts en acupuncturist, Maarten Holsheimer, een oplossing biedt.

Dit is slechts een greep uit de meest voorkomende klachten die met acupunctuur verminderd ofwel verholpen kunnen worden. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan toch contact op. Wellicht kan arts en acupuncturist Maarten Holsheimer u toch helpen.

Maak een afspraak.
Kies een voor u geschikte locatie, Haarlem of Hoorn >>

Ik kom graag met u in contact.

kosten worden waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk vergoed door uw verzekering