Hooikoorts

Hooikoorts en acupunctuur

Voor hooikoorts hebben wij een sterke aanpak.

Voor onze aanpak zijn meestal niet meer dan 6 behandelingen nodig om de klachten te laten verdwijnen.

Bij andere allergieën is het meer een zoektocht. Daarbij wordt gekeken naar leefstijl en dieet, in combinatie met het gebruik van Chinese kruiden en acupunctuur over een langere periode.

Een publicatie in een gerespecteerd wetenschappelijk tijdschrift is in 2015 eenverzameling van studies gepubliceerd waarin acupunctuur een veilige en valide behandeling van hooikoorts zou kunnen zijn.
Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Er wordt uitgegaan dat 1 op de 5 Nederlanders er in meer of mindere mate last hebben. Gewoonlijk kan de huisarts het af met eenvoudige geneesmiddelen, ernstige gevallen gaan naar de KNO-arts of de Allergoloog.

De symptomen zijn:
De neus kan jeuken en daardoor veelvuldig niezen. Een verstopte neus of een ‘loopneus’.De ogen jeuken, tranen of voelen branderig aan. De keel voelt droog en branderig met hoesten. Bijkomende algemene klacht is moeheid.

Hooikoorts en acupunctuur


2016 blijkt een slecht jaar te zijn geweest wat de hoge concentratie pollen betreft.
Behalve de pollen zijn er aanwijzingen voor betrokkenheid van andere invloeden zoals de kwaliteit van de darmflora en van stress.
De medische acupunctuur maakt gebruik van de ervaring dat het stimuleren van verschillende punten op het gezicht en op de armen en benen effect hebben op de symptomen van de hooikoorts.
Het is heel fijn om in onze praktijken mensen te zien opknappen, maar we zijn natuurlijk erg verheugd met de wetenschappelijke ondersteuning van onze dagelijkse ervaring.
We behandelen meestal eens in de week en dat 3 tot 6 keer. Het effect kan al vanaf de eerste keer merkbaar zijn. Het effect blijft ook na het stoppen nog langer aan. Veelal is het nieuwe jaar wel weer een serie behandelingen nodig. We vragen dan om net voor het uitbreken van de hooikoorts-periode te komen dan blijken veel minder behandelingen nodig te hebben.
De afspraken duren een uur, waarbij de naaldjes maximaal een half uur zitten. We gebruiken een hele lichte electro-stimulans op de naaldjes, vooral omdat die techniek het best aangetoonde werking heeft. Het is een pijnvrije en rustgevende techniek, waarbij soms zelfs de mensen in een soort lichte slaap komen.

Klachten waarvoor arts en acupuncturist, Maarten Holsheimer, een oplossing biedt.

Dit is slechts een greep uit de meest voorkomende klachten die met acupunctuur verminderd ofwel verholpen kunnen worden. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan toch contact op met Maarten C.Holsheimer.

Maak een afspraak.
Kies een voor u geschikte locatie, Haarlem of Hoorn >>

Ik kom graag met u in contact.

kosten worden waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk vergoed door uw verzekering

× Wat kan ik voor u doen?