Neuro-acupunctuur

Neuro-acupunctuur

Deze vorm van acupunctuur gebruikt de medische kennis van de neurologie.

Zowel de locale technieken om herstel van zenuwen te stimuleren als methodes om het hele zenuwstelsel te beïnvloeden worden hierbij gebruikt.

Neuraaltherapie

Hierbij gebruiken hele dunne injectienaalden om inspuitingen te doen met een kort werkend anestheticum met het doel de vicieuze cirkel te doorbreken van: pijn- verkramping- slechtere doorbloeding- hogere spanning  en dat leidend tot meer pijn.

Electro-stimulans volgens prof. J.S.Han

Specifieke punten worden met kleine elektrische stimuli geprikkeld.

*De effect zijn aantoonbaar op de fMRI waarbij een unieke reactie te zien is in het limbisch systeem  van de hersenen. Deze reactie past bij het heerlijk diep tot rust komen tijdens de behandeling.

*Aangetoond zijn ook de stoffen die het brein aanmaakt zoals dynorphine een stof dat de vermindering van pijn geeft en de serotonine-receptoren gevoeliger maakt, waardoor je gemakkelijker goed voelt.

*Bevordert het herstel van neuropathie.

Schedelacupunctuur

Stimuli op de hoofdhuid heeft onmiddellijk effect op de hersengebieden er onder. Hierbij worden hele kleine dunne naaldjes gezet die een hele ochtend of middag blijven zitten. Je voelt er verder niets van dus je kan er rustig bij zitten lezen of iets anders doen.

Maak een afspraak.
Kies een voor u geschikte locatie, Haarlem of Hoorn >>

Ik kom graag met u in contact.

de kosten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering als u een aanvullend pakket heeft.

× Wat kan ik voor u doen?